Klaver

Klaver Klaver is een zogenaamd verwaarlozingsonkruid. Het bestaat uit kleine, fijne steeltjes met aan één steeltje drie deelblaadjes.Wanneer een gazon niet goed wordt onderhouden gaat er klaver groeien. Klaver is een teken van vocht en stikstofgebrek. De plant is in staat om stikstof uit de atmosfeer te binden. Als gevolg kan de plant stikstof toevoegen aan de bodem en de beschikbaarheid van andere voedingsstoffen verhogen. Klaver is dus eigenlijk een bodemverbeteraar. In het weiland dient klaver tevens als veevoer, omdat het veel eiwit, fosfor en calcium bevat. Klaver breidt zich snel uit en domineert andere grassen.

Als u klaver in uw gazon heeft, zal uw gazon er daardoor gauw vlekkerig uitzien. Door uw gazon goed bij te houden kunt u de groei van klaver voorkomen. Wanneer er toch al klaver groeit kunt u de plant met bestrijdingsmiddelen tegen gaan. Doordat klaver liggend groeit is het lastig weg te maaien.

Oplossingen tegen klaver:


Sorteer op: Naam | Prijs
Gazon-Net N tegen onkruid
Bayer
Op zoek naar een effectief middel om onkruid in uw gazon te bestrijden? Gazon-Net N biedt een snelle oplossing voor uw onkruidbestrijding.
Meer informatie Winkelwagentje
Gegarandeerde voordelen
  • Levering in 2 werkdagen
  • Veilig betalen met iDEAL
  • Betrouwbare informatie
  • Altijd het juiste product
Volg ons op twitter
 
We hebben jarenlange ervaring in de agrarische sector. Hierdoor zijn we in staat om u van de juiste producten voor uw tuinonderhoud te voorzien. Ontdek het zelf in onze webshop!
Een veilige keuze
Vragen
Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.